Uitvinder Thermosfles James Dewar - Drinkonlove dubbelwandige vacuum g

Uitvinder Thermosfles James Dewar - Drinkonlove dubbelwandige vacuum geïsoleerde roestvrijstalen drinkfles

Onze thermosflessen en drinkbekers zijn van hoge kwaliteit: zowel onze fles als onze dop bestaat uit hoogwaardig 18% chroom en 8% nikkel roestvrij staal RVS304 . Door de geavanceerde dubbelwandige vacuümtechnologie blijft de inhoud van de fles tot 12 uur koel of tot 6 uur warm. Dit is onze huidige technologie in 2021 maar waar komt deze techniek oorspronkelijk vandaan.

Thermoskan uitvinding in 1892

De thermoskan is uitgevonden in 1892 door de Schotse wetenschapper Sir James Dewar, dit was een direct resultaat van zijn onderzoek op het gebied van cryogenica. Het originele model wordt ook wel een Dewar-fles genoemd ter ere van de uitvinder.

Terwijl Dewar experimenten uitvoerde om de soortelijke warmte van het element palladium te bepalen, maakte Dewar een koperen kamer die hij in een andere kamer opsloot om het palladium op de gewenste temperatuur te houden. Hij evacueerde de lucht tussen de twee kamers en creëerde een onderdruk om de temperatuur van de inhoud stabiel te houden. Door het maken van deze geïsoleerde container creëerde James Dewar de thermoskan, die een belangrijk hulpmiddel werd voor chemische experimenten en uiteindelijk ook een algemeen huishoudelijk artikel werd.

De kolf is later ontwikkeld met nieuwe materialen zoals glas en aluminium; Dewar weigerde echter zijn uitvinding te patenteren.

De verdere ontwikkeling.

Het ontwerp van Dewar werd in 1904 snel omgevormd tot een commercieel product dat geschikt was voor dagelijks gebruik. Toen twee Duitse glasblazers ontdekten dat het gebruikt kon worden om koude dranken koud en warme dranken warm te houden.

Het ontwerp van de Dewar-fles was nooit gepatenteerd, maar de Duitse mannen die het commerciële gebruik van het product ontdekten, noemden het Thermos, en claimden vervolgens zowel de rechten op het commerciële product als het handelsmerk op de naam. In zijn daaropvolgende poging om de rechten op de uitvinding op te eisen, verloor Dewar in plaats daarvan een rechtszaak aan het bedrijf van de Duitse glasblazers.

De fabricage en prestaties van de thermosfles werden aanzienlijk verbeterd en verfijnd door de Weense uitvinder en handelaar Gustav Robert Paalen, die verschillende soorten ontwierp voor huishoudelijk gebruik, die hij ook patenteerde en wijd verspreidde via de thermosflesbedrijven in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk, die licenties hebben gekocht voor de respectieve nationale markten.

In de loop van de tijd breidde verschillende bedrijven de afmetingen, vormen en materialen uit van deze consumentenproducten, die voornamelijk worden gebruikt om koffie mee te nemen en dranken mee te nemen tijdens kampeertrips of op weg naar werk, om ze warm of koud te houden.

In sommige landen is Thermos nog een geregistreerde merknaam, maar in de Verenigde Staten is deze in 1963 verklaard tot een generiek handelsmerk.

De thermosfles in 2021

De thermosflessen en drinkbekers in 2022 zijn volledig geïnnoveerd ten overstaande van toen ze voor het eerst geproduceerd werden. De kwaliteit van de verschillende thermosflessen en drinkbekers zijn zeer verschillend.

Een thermosfles of thermosbeker kan je het beste op de volgende manieren testen om er zeker van te zijn dat deze van goede kwaliteit is;

Isolatie
De belangrijkste statistiek om in gedachten te houden tijdens het testen is de isolatie voor zowel warme als koude dranken. Je kan rekening houden met de constructiematerialen, of ze nu vacuümgeïsoleerd, dubbelwandig of glas met een siliconenhuls geïsoleerd zijn. Houdt het uw ijskoude dranken ijskoud? En voor hoe lang? Is je koffie nog gloeiend heet na je woon-werkverkeer?

Lekvrij
De slechtste manier om een dag te beginnen, is door je beker met gloeiendhete koffie te vullen en vervolgens in de auto, over de tafel of, erger nog, je laptop te morsen. Om lekbeveiliging te testen, kan je je drinkfles of drinkbeker met water vullen, de deksel stevig afsluiten en de beker op zijn zijkant leggen. Sommige deksels moet je eerst vacuüm afsluiten voordat je de test begint, houd daar eventueel rekening mee.

Duurzaamheid
Het is belangrijk dat jouw drinkfles of beker ook daadwerkelijk opgewassen is tegen jouw dagelijkse leven. We gebruiken verschillende materialen en diverse ontwerpen om te zorgen dat onze producten verzekerd zijn van een zo lang mogelijke levensduur. Wij hebben onze producten jarenlang getest op de volgende specificaties om zo de beste thermosflessen en bekers te make. Daardoor kunnen wij met zekerheid zeggen dat al onze producten zijn voorzien van duurzame kunststof deksels, dat onze producten gemakkelijk te reinigen zijn en eventuele vervangende onderdelen makkelijk na te leveren zijn.

  • Deksels met bewegende plastic onderdelen.
  • Hebben ze duurzame plastic deksels.
  • Zijn vervangende onderdelen makkelijk te verkrijgen.

Gemakkelijk schoon te maken
De meeste drinkflessen of drinkbekers zijn niet volledig vaatwasmachinebestendig of ze zijn alleen vaatwasmachinebestendig als ze in het bovenste rek worden geplaatst. Dit tast namelijk de kleur van je drinkfles of drinkbeker aan.

De grootste uitdaging is het schoonmaken van de deksel of het rietje, aangezien deze beide kleine openingen hebben die slecht of niet te bereiken zijn met een afwasborstel of sponsje. Daarom leveren wij bij al onze producten een flexibele borstel speciaal om jouw nieuwe drinkbeker goed mee schoon te kunnen maken.


Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons altijd mailen op helpdesk@drinkonlove.com

Liefs,

Team Drinkonlove