Uitvinder Thermosfles James Dewar - Drinkonlove dubbelwandige vacuum geïsoleerde roestvrijstalen drinkfles

Onze thermosflessen en drinkbekers zijn van hoge kwaliteit: zowel onze fles als onze dop bestaat uit hoogwaardig 18% chroom en 8% nikkel roestvrij staal RVS304 . Door de geavanceerde dubbelwandige vacuümtechnologie blijft de inhoud van de fles tot 12 uur koel of tot 6 uur warm. Dit is onze huidige technologie in 2021 maar waar komt deze techniek oorspronkelijk vandaan.

Thermoskan uitvinding in 1892
De thermoskan is ontworpen en uitgevonden door de Schotse wetenschapper Sir James Dewar in 1892 als resultaat van zijn onderzoek op het gebied van cryogenica en wordt ook wel een Dewar-fles genoemd ter ere van hem. Terwijl hij experimenten uitvoerde om de soortelijke warmte van het element palladium te bepalen , maakte Dewar een koperen kamer die hij in een andere kamer opsloot om het palladium op de gewenste temperatuur te houden. Hij evacueerde de lucht tussen de twee kamers en creëerde een onderdruk om de temperatuur van de inhoud stabiel te houden Door de behoefte aan deze geïsoleerde container creëerde James Dewar de thermoskan, die een belangrijk hulpmiddel werd voor chemische experimenten en ook een algemeen huishoudelijk artikel werd.

De kolf is later ontwikkeld met nieuwe materialen zoals glas en aluminium; Dewar weigerde echter zijn uitvinding te patenteren.

De verdere ontwikkeling van de thermosfles in 1904.
Het ontwerp van Dewar werd in 1904 snel omgevormd tot een commercieel item. Toen twee Duitse glasblazers ontdekten dat het gebruikt kon worden om koude dranken koud en warme dranken warm te houden, dat geschikt was voor dagelijks gebruik.

Het ontwerp van de Dewar-fles was nooit gepatenteerd, maar de Duitse mannen die het commerciële gebruik van het product ontdekten, noemden het Thermos , en claimden vervolgens zowel de rechten op het commerciële product als het handelsmerk op de naam. In zijn daaropvolgende poging om de rechten op de uitvinding op te eisen, verloor Dewar in plaats daarvan een rechtszaak aan het bedrijf.

De fabricage en prestaties van de thermosfles werden aanzienlijk verbeterd en verfijnd door de Weense uitvinder en handelaar Gustav Robert Paalen, die verschillende soorten ontwierp voor huishoudelijk gebruik, die hij ook patenteerde en wijd verspreidde via de thermosflesbedrijven in de Verenigde Staten, Canada en het VK, die licenties hebben gekocht voor de respectieve nationale markten.

In de loop van de tijd breidde verschillende bedrijven de afmetingen, vormen en materialen uit van deze consumentenproducten, die voornamelijk worden gebruikt om koffie mee te nemen en dranken mee te nemen tijdens kampeertrips om ze warm of koud te houden..

In sommige landen is Thermos nog een geregistreerde merknaam, maar in de Verenigde Staten is deze in 1963 verklaard tot een generiek handelsmerk. 

De thermosfles in 2021

De thermosflessen en drinkbekers in 2021 zijn volledig geïnnoveerd. De kwaliteit van de verschillende thermosflessen en drinkbekers zijn zeer verschillend.

Hierop kan je ze het beste testen:

Isolatie
De belangrijkste statistiek om in gedachten te houden tijdens het testen is de isolatie voor zowel warme als koude dranken. Je kan rekening houden met de constructiematerialen, of ze nu vacuümgeïsoleerd, dubbelwandig of glas met een siliconenhuls geïsoleerd zijn. Houdt het uw ijskoude dranken ijskoud? En voor hoe lang? Is je koffie nog gloeiend heet na je woon-werkverkeer?

Lekvrij
De slechtste manier om een ​​dag te beginnen, is door je beker met dampende koffie te vullen en vervolgens over de auto, tafel of, erger nog, elektronica te morsen. Om dit te testen, kan je je drinkfles of drinkbeker met water vullen, de deksel stevig afsluiten en de beker op zijn zijkant te zetten. Sommige deksels moet je eerst vacuüm afsluiten voordat je de test begint.

Duurzaamheid
We willen dat uw drinkfles of drinkbeker naar keuze uw dagelijkse activiteiten met u overleeft. We gebruiken diverse materialen en onze ontwerpen dragen bij aan een langere levensduur van onze producten. Hoewel we deze producten jarenlang hebben getest om te zien hoe ze het hoofd bieden aan het dagelijks gebruik, zou ik bij verschillende aanbieders op het volgende letten.

  • Deksels met bewegende plastic onderdelen.
  • Hebben ze duurzame plastic deksels.
  • Zijn vervangende onderdelen makkelijk te verkrijgen.

Gemakkelijk schoon te maken
De meeste drinkflessen of drinkbekers zijn niet volledig vaatwasmachinebestendig of ze zijn alleen vaatwasmachinebestendig als ze in het bovenste rek worden geplaatst. Dit tast namelijk de kleur van je drinkfles of drinkbeker aan.

De grootste uitdaging is het schoonmaken van de deksel of het rietje, aangezien deze beide kleine gebieden hebben die moeilijk te bereiken zijn met een borstel. Word er een flexible borstel bijgeleverd die past in je rietje of drinkbeker.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons altijd mailen op helpdesk@drinkonlove.com

Liefs,

Team Drinkonlove